Բացել լրահոսը Փակել լրահոսը
5
A A
Հասարակություն

Հանրային սննդի օբյեկտի և հացի (լավաշի) արտադրամասի արտադրական գործունեությունները կասեցվել են

ՀՀ սննդամթերքի անվտանգության տեսչական մարմնի Սյունիքի մարզային կենտրոնի տեսուչների կողմից իրականացված վերահսկողական միջոցառումերի արդյունքում անհատ ձեռնարկատեր Արմեն Մաիլյանին պատկանող հանրային սննդի օբյեկտում և հացի (լավաշի) արտադրամասում (Սյունիքի մարզ, ք. Կապան) հայտնաբերվել են իրավական ակտերով սահմանված սանիտարահիգիենիկ նորմերի կոպիտ խախտումներ: Մասնավորապես՝

- պատերը և մարկերևույթները չեն ունեցել հարթ մակերես, առկա է եղել կեղտի կուտակման, գոլորշու խտացման, անցանկալի բորբոսների աճի և մասնիկների թափվելու հնարավորություն, 

 - չեն ապահովվել կենդանիների, այդ թվում՝ կրծողների և միջատների մուտքը արտադրական շինություններ բացառելու միջոցներ,

- բոլոր սարքավորումները, գործիքները, որոնք անմիջական շփման մեջ են գտնվում սննդամթերքի հետ, ենթարկված չեն եղել պատշաճ մաքրման ու ախտահանման,

 - սննդամթերքը պահվել է ոչ սննդային արտադրանքի հետ,

- հանրային սննդի օբյեկտն ու հացի (լավաշի) արտադրամասն ապահովված չեն լվացող և ախտահանող նյութերի առանձնացված պահման տարածքով,

- սննդամթերքի հետ շփվող անձնակազմը (5 աշխատակից) չի ենթարկվել պարտադիր նախնական և պարբերական բժշկական զննությունների։

Հանրային սննդի օբյեկտի և հացի (լավաշի) արտադրամասի արտադրական գործունեությունները կասեցվել են, սահմանվել է հայտնաբերված խախտումները վերացնելու ժամկետ: